Welke soorten metaal zijn er?

Welke soorten metaal zijn er?

Welke soorten metaal zijn er?

Metalen deuren passen helemaal bij de woontrends van nu. Maar we durven eigenlijk ook wel te zeggen dat metalen deuren tijdloos zijn: ze hebben een minimalistische, luxe uitstraling en zijn makkelijk te combineren. Ideaal als je zo nu en dan je interieur verandert.

Een metalen deur met glas geeft je interieur ruimte. Door het glas kan (zon)licht doorschijnen, waardoor de ruimte groter lijkt. Ook verlies je de andere ruimte niet uit het oog. Wist je dat je bij het kiezen van een metalen deur kunt kiezen uit een stalen of aluminium binnendeur? In deze blog leggen we het verschil tussen deze materialen uit, zodat jij de deur kiest die écht bij jouw huis hoort.

Metalen deuren

Hoewel we in dit artikel dieper ingaan op verschillende soorten materialen, willen we toch even kwijt dat je ook kunt kiezen tussen een witte en zwarte metalen deur. Waar een zwarte schuifdeur meer een industriële look heeft, past een witte schuifdeur goed bij een licht en fris interieur. Dit kan je helemaal afmaken met een bijpassend schuifdeursysteem. Weet je dat ook weer.

Goed, terug naar de soorten metalen. Je kunt bij ons dus kiezen uit 2 soorten: staal of aluminium. Dit geldt voor zowel onze schuifdeuren als binnendeuren. Onze taatsdeuren zijn altijd gemaakt van zwart gepoedercoat staal.

Alle metalen deuren bevatten veiligheidsglas, wat Uv-straling tegenhoudt en geluiddempend werkt. Dan wordt het dus niet zo warm als de zon lekker schijnt. Zo kan je genieten van het mooie zonlicht, zonder daarbij te zweten. Bij Barnwoodweb kan je bij de meeste metalen deuren zelf de maat en het aantal ruiten bepalen voor een perfect passende deur – in zowel het kozijn als in jouw huis.

 witte stalen schuifdeur

Stalen deuren

Van spelende (rennende) kinderen tot aan brand: een stalen deur is zo sterk, dat het tegen van alles beschermd is. En hoewel de kracht van staal vroeger de reden was om een stalen deur te nemen, gaat het nu ook om jouw interieursmaak en -stijl. Maar wat zijn nu de voordelen van een stalen deur?

Onze stalen deuren zijn bijna volledig gemaakt van staal. Het is zwaar materiaal en heeft een stoere uitstraling. Staal gaat een leven lang mee isoleert tot wel 4 keer beter dan aluminium. Staal is ook een goede keus als je niet zo van schoonmaken houdt, aangezien je ‘m niet vaak schoon hoeft te maken. En als je ‘m dan schoonmaakt, is een nat doekje meer dan genoeg.

Aluminium deuren

Onze aluminimum deuren zijn niet alleen mooi voor het oog, maar ze zijn ook nog eens duurzaam. Dat komt doordat al onze aluminium deuren van gerecycled aluminimum worden gemaakt én doordat het niet roest. Dat betekent dat ‘ie superlang meegaat. Daarnaast is aluminimum lichter van gewicht dan staal, waardoor je geen extra verstevigingen in de vloer of het plafond nodig hebt. Een aluminium deur is dan ook iéts makkelijker te openen. Maar wees gerust: voor je huisdier is dat nog steeds een zware taak. Dat is een echte win-win-win.

stalen schuifdeur

Zie je het verschil?

Nu weet je vooral de praktische verschillen tussen aluminium en staal, maar zie je ook echt het verschil? Kortgezegd: ja. Een stalen deur is namelijk iets robuuster dan een aluminium deur. Staal is grover materiaal en dat zie je dan ook terug in de deur. Ook zijn de lasnaden zichtbaar bij een stalen deur. Aluminium deuren hebben daarentegen juist slankere profielen, waarbij geen lasnaden te zien zijn. Je voelt ook het verschil in materiaal: staal is zwaarder dan aluminium.

Goed om te weten: de stalen schuifdeuren hebben een U of L-profiel. Dat betekent dat er een stalen rand om de deur heen zit, die ook te zien is. Hierdoor kan je bij een stalen schuifdeur alleen een schuifdeursysteem kiezen dat op de deur gemonteerd kan worden. Dat scheelt ook weer kiezen. ;)

Droominterieur

Heeft jouw ideale interieur metalen deuren? Dan weet je nu hopelijk ook voor welk soort metaal je wil kiezen en ben je weer een stapje dichterbij jouw droominterieur. Ben je er nog niet helemaal uit? Kom langs in onze showroom om het verschil in materiaal te voelen en van dichtbij te bekijken. Zo ervaar je zelf wat je fijner vindt!

…Of toch geen metalen deur?

Vind je een metalen deur leuk, maar kan je een houten deur toch niet helemaal vergeten? Kijk dan eens naar de houten deuren met een stalen omlijsting. Deze deur is prachtig robuust en hebben door de stalen rand een uniek karakter. Misschien is dat wel dé deur voor jou.

 

  1. Schuifdeur Aluminium en Glas
    Waardering:
    100%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  2. Binnendeur Staal en Glas 4 vaks Standaard Maten
    Waardering:
    95%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  3. Loftdeur Barnwood Raw Steel - Bruin
    Waardering:
    100%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken