Geef je slaapkamer in 5 stappen een make-over

Geef je slaapkamer in 5 stappen een make-over

Ben je ook toe aan een nieuwe look voor jouw slaapkamer? Wil je wat nieuws, maar heb je geen zin in een hele verbouwing? Geen zorgen, wij hebben 5 eenvoudige manieren voor je op een rijtje gezet om jouw slaapkamer een make-over te geven met een grote impact. Lees snel verder voor onze tips!

1. Een schuifdeur als eyecatcher

Een schuifdeur kan niet alleen functioneel zijn, maar ook dienen als een echte eyecatcher voor jouw interieur. Het kan namelijk een enorme impact hebben op de uitstraling van jouw slaapkamer. Een houten schuifdeur zorgt voor een warme en natuurlijke sfeer, terwijl een strakke industriële staal en glas schuifdeur juist een moderne en elegante uitstraling geeft. Bovendien neemt een schuifdeur minder ruimte in beslag dan een normale deur, waardoor je meer ruimte overhoudt voor andere meubels en decoraties. Maar wist je dat je ook een schuifdeur kan combineren met een spiegel? Naast dat het handig is om jouw look te checken, kan het door de reflectie zorgen voor nog meer licht in jouw slaapkamer.

2. Decoratieve wandplanken

Met wandplanken kan je jouw slaapkamer eenvoudig een nieuwe look geven. Wandplanken zijn perfect om jouw favoriete decoraties te tonen, zoals fotolijstjes, boeken of plantjes. Hang de planken op ooghoogte voor een optimaal effect. Wandplanken zijn er in alle soorten en maten. Ga bijvoorbeeld voor houten planken voor een warme en natuurlijke uitstraling of kies voor strakke metalen planken voor een moderne look. Upgrade de wandplanken door stoere leren plankdragers bij een industrieel interieur of kies voor stalen rustieke plankdragers bij een landelijke look.

  1. Wandplank Barnwood
    Waardering:
    100%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  2. Wandplank Nieuw Eiken 4 cm dik
    Waardering:
    90%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  3. Wandplank met Lederen Dragers
    Waardering:
    91%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken

3. Houten wandbekleding of een nieuwe kleur op je muur

Een nieuwe kleur op de muur kan een enorme impact hebben op de uitstraling van jouw slaapkamer. Ga voor een frisse en lichte kleur om de ruimte groter te laten lijken, of kies juist voor een donkere kleur voor een knusse sfeer. Wil je geen verf gebruiken? Dan kan je ook kiezen voor wandbekleding, zoals behang of wandpanelen. Wist je dat wandpanelen zorgen voor een warme uitstraling? Maar je kunt de wandpanelen ook juist gebruiken om contrast en diepte aan te brengen in je slaapkamer. Je monteert deze gemakkelijk over je bestaande muurbekleding, ook wanneer je muur niet gestuct is.

Slaapkamer met sfeervol wandhout

4. Sfeervolle verlichting

Verlichting kan de sfeer in jouw slaapkamer enorm beïnvloeden. Kies bijvoorbeeld voor warme sfeerverlichting om een knusse sfeer te creëren, of ga juist voor helder licht om de ruimte groter te laten lijken. Je kan ook kiezen voor een mooie hanglamp boven het bed of voor een wandlampje naast de spiegel. Zo geef je jouw slaapkamer eenvoudig een nieuwe look en zorg je voor de juiste sfeer.

Slaapkamer met sfeervolle verlichting

5. Nieuwe accessoires

Met nieuwe accessoires kan je jouw slaapkamer eenvoudig een nieuwe look geven. Kies bijvoorbeeld voor nieuwe kussenslopen, een mooi vloerkleed of een leuke vaas. Kies accessoires die passen bij de stijl van jouw slaapkamer. Ga voor accessoires in dezelfde kleur of kleuren die goed bij elkaar passen. Hierdoor creëer je een harmonieus geheel. Ook kan je verschillende texturen en materialen gebruiken om meer diepte en textuur toe te voegen aan jouw slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een fluwelen kussenhoes, een wollen plaid of een houten dienblad.

  1. Vouwdeuren met Zwart Schuifdeursysteem
    Waardering:
    94%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  2. Dubbele Loftdeuren Steigerhout Vintage Grijs
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  3. Dubbele Loftdeuren Steigerhout Lood Zwart
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken

En voilà, met deze 5 eenvoudige manieren kan je jouw slaapkamer eenvoudig een nieuwe look geven met een grote impact. Ga aan de slag en laat je creativiteit de vrije loop!

Slaapkamer met sfeervolle verlichting