Keuzehulp voor jouw nieuwe stalen deur

Keuzehulp voor jouw nieuwe stalen deur

Een stalen deur is helemaal trendy en past bij verschillende woonstijlen. Droom jij van zo’n prachtige deur in huis, maar weet je niet welk type glas en voor hoeveel vakken je wil gaan? Zie je door de bomen het bos niet meer? No worries! We zetten de mogelijkheden op een rijtje. Zo kies jij de perfecte stalen deur voor jouw interieur.

Schuif-, scharnier- of taatsdeur

Loop je vast bij het maken van de keuze voor het type deur? We praten je even bij. Je kunt kiezen tussen een stalen schuif-, scharnier- of taatsdeur. Elke deur heeft uiteraard zo zijn voordelen. Zo is een schuifdeur superhandig als je weinig ruimte hebt en ruimte wil besparen. Een stalen binnendeur is trendy en kun je makkelijk in een bestaand kozijn plaatsen voor een andere look in huis. Een taatsdeur is uniek doordat de deur aan beide kanten open en dicht kan. Dat zijn de grootste verschillen in een notendop. In onze blog welke deur moet ik kiezen? lees je nog meer over onze verschillende deuren. Meer weten over de verschillende materialen? Dat lees je in onze blog staal of aluminium? Dit zijn de verschilen!

  1. Schuifdeur Staal en Glas 3 vaks
    Waardering:
    84%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  2. Binnendeur Staal en Glas 4 vaks Standaard Maten
    Waardering:
    95%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  3. Taatsdeur 4 vaks op maat gemaakt
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken

Aluminium deuren

Aluminium deuren zijn zo’n 10% lichter dan stalen deuren en daardoor iets goedkoper. Ook aluminium schuifdeuren  hebben een strak metalen profiel. Het frame is bij ons gemaakt van mat zwart of wit aluminium. Voordeel van een aluminium deur is dat ze licht in gebruik zijn, denk aan de deur openduwen voor kleine kinderen. Daarnaast is aluminium ook nog eens hartstikke duurzaam. Gerecycled aluminium heeft dezelfde kwaliteit als nieuw aluminium en verliest daardoor geen kwaliteit.

Hoeveel vaks?

Er zijn verschillende soorten stalen deuren. En dan bedoelen we het aantal glazen vakken. Er zijn heel veel mogelijkheden, dus je vindt er altijd wel 1 die bij je past.  

1, 3 en 4 vaks past prachtig in een Scandinavisch, industrieel of modern interieur. Het is namelijk strak en heeft niet (of geen) tierlantijntjes. Een 6 vaks-deur past dan weer goed bij een klassiek interieur. Over 6 vaks gesproken: daar kun je ook weer kiezen uit 2 soorten. De klassieke of de zogenaamde moderne variant. De klassieke variant heeft 6 gelijke vakken en de moderne variant heeft 6 speelse vakken.

  1. Schuifdeur Staal en Glas 6 vaks
    Waardering:
    100%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  2. Witte Binnendeur Staal en Glas 6 vaks modern
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  3. Dubbele Taatsdeur 6-vaks Modern op maat gemaakt
    Waardering:
    100%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken

En dat is nog niet alles, want je kunt ook kiezen uit een kickplate. Een kickplate maakt de deur lekker industrieel. Het is handig als je geen gehele doorkijk wil hebben tussen ruimtes. Zo’n kickplate is trouwens ook handig als je (vieze) vingers wil camoufleren en ‘m snel (en makkelijk) schoon wil kunnen maken. Kidsproof, durven we wel te zeggen.

  1. Schuifdeur Staal en Glas 3 vaks met kickplate
    Waardering:
    84%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  2. Binnendeur Staal en Glas 3 vaks met XL kickplate
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  3. Taatsdeur 3 vaks met kickplate op maat gemaakt
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken

Typen glas

Een stalen deur met glas kan zorgen voor meer licht in huis. Dat betekent trouwens niet dat het superwarm wordt in huis: het glas houdt namelijk uv-stralen tegen. Oftewel: de ruimte warmt minder snel op door de zon. Daarnaast is het glas echt gehard veiligheidsglas van minimaal 4 mm dik én het heeft een geluiddempende werking.

Je kunt kiezen uit 4 verschillende soorten glas: helder, melk, rook en spiegel. Nu horen we je denken: is elk glas van hetzelfde materiaal? Ja! Elk soort is wel gehard veiligheidsglas. Ze hebben alleen elk hun eigen look & feel. Voor welk type glas moet je dan kiezen? We zetten ze op een rijtje.

 

  1. Taatsdeur 3 vaks met helder glas in standaard maten
    Waardering:
    100%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken
  2. Schuifdeur Aluminium en Glas
    Waardering:
    100%
    Je moet inloggen om te prijzen te kunnen bekijken

Helder glas

Wil je een stalen deur omdat je je ruimte groter wil laten lijken? Dan is helder glas the one for you! Helder glas is – je verwacht het niet – echt helder. Dat betekent dat je er mooi doorheen kunt kijken en dat er veel licht doorheen komt.Da’s ook handig als je een kamer extra wilt verlichten met zonlicht of wanneer je ruimtes met elkaar wil verbinden. 

Melkglas (matglas)

Melkglas, ook wel matglas genoemd, laat iets minder licht door dan helder glas. Door het melkeffect wordt het licht gelijkmatig verspreid, maar kan je er niet doorheen kijken. Ideaal als je ‘m wil plaatsen in een ruimte waar je privacy wil, zoals de slaapkamer of het toilet. Wil je een bepaalde ruimte (lees: opbergkast) verbergen of 2 ruimtes van elkaar scheiden, zonder zonlicht te verliezen? Melkglas it is. 

matglas

Spiegelglas

Ons spiegelglas is een buitenbeentje, omdat ‘ie niet dezelfde voorkant als achterkant heeft. De voorkant van een deur met spiegelglas is namelijk spiegel en de achterkant is blauw/groen veiligheidsfolie. Spiegelglas is beschikbaar voor alle aluminium deuren. 

Rookglas

Rookglas is eigenlijk helder glas met een tint. Je kunt kiezen uit bruin, grijs of zwart rookglas. Je kunt er, net zoals bij helder glas, goed doorheen kijken. Het verschil zit ‘m vooral in het praktische gedeelte: door de tint wordt de scheiding tussen 2 ruimtes namelijk duidelijker. Het rookglas weerspiegelt de ruimte, waardoor je minder makkelijk de andere ruimte kunt zien. Het laat dan ook minder licht door dan helder glas. Daarnaast is de uitstraling van rookglas anders. Het geeft namelijk een luxe sfeer en past daardoor bijvoorbeeld perfect bij een klassiek interieur.

rookglas

Lekker licht

Genoeg keuze dus als je voor een stalen deur gaat. Kijk daarom naar de reden waarom je een stalen deur in huis wil. Vind je een stalen deur gewoon mooi of wil je ook echt privacy? Zo maak jij de juiste keuze voor het type deur en soort glas. En zo stel jij een stalen deur samen die helemaal past bij jouw wensen.